fbpx

Parykk og tupeer

Har du problem med håret?

Har du mistet mye hår, det kan være på grunn av sykdom, stress, eller gener. I Norge har vi en ordning så du kan få støtte hvis du får rekvisisjon etter en konsultasjon hos din hudlege. 

Grunner til hårtap hos kvinner

Det finnes flere grunner til hårtap hos kvinner. Hårtap hos kvinner kalles på fagspråket androgenetisk alopeci. Alle kvinner kan rammes av denne tilstanden. Plagene er vanligst etter overgangsalderen. Det er ikke uvanlig at man en periode av livet merker økende hårtap. Dette kan for mange gi betydelig psykologisk stress og depresjon.

Så mange som 40–50% av kvinner over 50 år har en tendens til hårtap. Hormonforandring i kroppen, gener, alopecia, sykdomsbehandling eller alder kan være noen av dem. Hos en del kvinner er håravfallet midlertidig, hos andre kan hårtapet dessverre bli varig. I perioder med stress og lite søvn kan man oppleve å miste mer hår enn normalt. Dersom håret ikke kommer tilbake etter en stund kan det ligge mer komplekse årsaker bak, eller det kan være tegn på sykdom. Mange har mangle på vitaminer og behøver tilskudd. Ved mistanke om sykdom bør man uansett kontakte lege.

Om hårtapet anses som mer enn normalt, vil en hudlege vurdere hormonprøver. Hos yngre kvinner vil man også vurdere tilstander som for eksempel polysystisk ovariesyndrom. Ved diffust hårtap testes man også ofte for jernmangel, diabetes og stoffskifteproblemer

Hårtap som følge av frontal fibroserende alopecia

Frontal fibroserende alopecia er en sjelden og arrdannende hudsykdom som gir hårtap. Sykdommen er også kjent som postmenopausal frontal fibrosing alopecia og rammer særlig kvinner over 40 årsalderen.

Denne hudsykdommen rammer fremre del av hodebunnen og ses som et båndformet område med hårtap. Over tid kan det utvikle seg til hårene ved tinningen og sidene av hodet. Ved undersøkelse av huden ser man ofte redusert mengde hår, høyere hårlinje og rødhet rundt åpningen av hårene. Sykdommen gir ofte kløe. Området som rammes varierer i størrelse fra kun en liten flekk til flere centimeter. Graden av betennelse og arr varierer, men er som regel ikke veldig stort. Det finnes sjeldne rapporter der sykdommen også rammer øyenbrynene. En hudprøve tas ofte fra affisert hud.

Hårtap hos menn!

Det kan være mange grunner til hårtap hos menn. De mest vanlige årsakene til at menn mister hår er arvelige egenskaper, mannlige kjønnshormoner eller sykdom. I perioder med stress og lite søvn kan man oppleve å miste mer hår enn normalt. I noen tilfeller er håravfall hos menn midlertidig. Som regel forblir hårtapet varig.

Huden og hårene i hodebunnen er under påvirkning av mannlige kjønnshormoner. På fagspråket kalles disse hormonene androgenene. Androgenet gjør at hårsekkene minsker i størrelse og at produksjon av nye hår reduseres. Plagene begynner som regel i tjue- og trettiårsalderen med en gradvis høyere hårgrense. Håret blir tynnere på toppen av hodet og vikene øker gradvis i størrelse.

Hårtap trenger i utgangspunktet ingen behandling, men hårtap i ung alder kan ofte ha stor emosjonell innvirkning på mange. Om man ønsker behandling kan det være klokt først å bli undersøkt av fastlegen eller en hudlege. Dersom behandling er ønskelig lønner det seg å starte før man har mistet alt håret. Muligheten for effekt er da større.

Fins produkter som ger mera hår. Viktigt att få kunskap hur man ska ta vara på håret.

Opplever du et vedvarende, større hårtap, vil en hårdel være den beste løsningen. Dette er en permanent hårerstatning designet til de områdene på hodet hvor håret er helt eller delvis borte. Hårdelene integreres med ditt eksisterende hår, slik at det ikke er mulig å oppdage at du bruker hårerstatning, noe som gir deg naturlig frihet i hverdagen.

For å finne den riktige løsningen for deg, tar vi utgangspunkt i hvor mye hår du har mistet og hva slags frisyre du ønsker. Det er mange valg som skal tas for å oppnå et naturlig uttrykk som både ser og føles bra ut og som du vil trives med. Derfor er det viktig at du kommer til en personlig konsultasjon hos oss.

Regelverket rundt rekvisisjon

Satsene för stønad till parykk beholdes med kr 5.725,- gjeldende fra 1. jan 2022

Du kan søke om støtte her:

https://www.nav.no/parykk

I tillegg til frisørbehandling har vi i samarbeid med Hårgrossisten ulike typer av extension, hårerstatninger, parykker, tupeer, og hodeplagg fra leverandøren Jon Renau.

Ved å avtale tid hos oss kan vi hjelpe deg å finne den beste naturlige hårdel som vil være perfekt for deg!

Vi tilbyr både tupé som sitter fast med lim, og parykker. De finnes med ekte eller syntetisk hår. 

Du får de beste rådene, og med en kontrakt kan du trygt følges opp og få de beste rådene. 

Min lidenskap å hjelpe deg med hår er stor ettersom jeg selv har opplevt alpecia, og vet hvor viktig det er med hår!

Jeg gleder med til å høre fra deg, så ta kontakt for en konsultasjon om du ønsker hjelp med å få en trygg forandring om håret ditt kjennes som et stort problem i hverdagen. 

Det må avtales time for konsultasjon, det koster kr. 600,- for 30 minutter. Du vil få dette beløpet trukket fra totalprisen om du velger å sette på hår.